Oslo: Oscarsgate

En sen avbokning och ett tacksamt telefonsamtal var allt som behövdes för att vi skulle få en uppvisning i gastronomi på högsta tänkbara nivå.

I ett för dagen längdskidfrälst och snöinbäddat Oslo bjöds vi på i fantastisk service (nya servetter vid varje paus!). Oscarsgate har förvisso en röd matta utanför porten. Men det är också det enda som skulle få en oinvigd att tro att det i detta lite småsjaskiga område finns en elitnivårestaurang. Väl inne i den lilla men väl ombonade och smakfullt inredda lokalen blev vi som kvällens första gäster väl omhändertagna. Champagne och fyra utsökta och innovativa ammisar – där vi särskilt minns det förkolnade vedträet – blev en angenäm start. Och därefter fortsatte det på ännu högre nivå. Oscarsgate rekommenderar kvällens meny bestående av nio rätter. Med ammisar, ”vilorätter” och diverse bonusdesserter till kaffet landade vi på 18 serveringar och en sittning om 6 timmar. Väl investerad tid. Vinpaketet till var väl avvägt och generöst med påfyllning (något för andra att ta efter!). Vid endast ett tillfälle noterade kritikern i mig en miss – vattenglaset var tomt och jag bad om påfyllning. Den plumpen bortser vi gärna från.

Smakar det så kostar det. 2 500 NOK per skalle med kaffe och avec.

Här har vi förmodligen Norges nästa tvåa i Guide Michelin!


Detta inlägg publicerades i Guide Michelin, Innovativt, Oslo och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Oslo: Oscarsgate

  1. Pingback: Anonym

Lämna en kommentar