Köpenhamn: Copenhagen Cooking, Kastrup flygplats

Vi har så ont om tid
ingen vila
ingen rast
vi har så ont om tid
och det här är verkligen fel plats

(Kent, Verkligen)

Från tid till annan dyker det upp tillfällen att ta vara på. Tillfällen som skapar måsten. Det må vara något så när planerat eller helt och fullt spontant. Sådana tillfällen är ofta de mest minnesvärda.

God mat på flygplatser är sällsynt förekommande. Trött loungemat, torra trekantsmackor med bäst-före-datum som skriker ut sin desperation, snabbmat och åter snabbmat har varit frekventa resenärers tveksamme frälsare. Matgudarna ska veta att vi spenderar åtskilliga timmar per månad på flygplatser världen runt. Därför blev vi glatt överraskade när Köpenhamns flygplats Kastrup i nyhetsbrev proklamerade att Thomas Rode (Kong Hans Kælder), Mikkel Marschall (ex-Kadeau) och David Johansen (Kokkeriet) skulle gästspela med en ”pop-up”-resto på flygplatsen  mellan 20 augusti och 29 september.

Vi hade privilegiet att ha en stund över på Kastrup i början av september. Raskt sökte vi upp Copenhagen Cooking. För menyn denna dag stod Mikkel Marschall – det vankades Bornholmskinspirerad spis. Marschall själv var på plats i det lilla köket denna dag. Dessvärre fanns inte tid för tugg.

Menu Bornholm by Mikkel Marschall (279 kronor)

Laks – Dild – Lehnsgaard rapsolie

Marschall 1En vital förrätt där den läckra laxen, sannolikt den bästa rökta lax vi ätit på länge, dominerar den vackra uppläggningen som i övrigt består av mandolinerade rädisor, gurka och dillmajonäs. Delikata råvaror i ursnygg komposition.

Grisebryst – Selleri – Lakrids by Johan Bülow 

Marschall 2Gris är på modet, inte minst i grisens förlovade hemland Danmark. Marschalls tolkning av nassen står ut. Den är lika mör som knaprig, lika härligt fettung som ren i tonerna. Variation av selleri och inslag från lakrits kompletterar. I glaset en Foghead Pinot Noir (Monterey), en kalifornisk dröm för 85 kronor.

Baer – Brun farin – Flöde från St Clemens

Marschall 3En snygg somrig sorti med blåbär modell större, knäck från brun farin (originellt) och syror på bädd av hårdvispad grädde. Vid sidan, lakrits från Bülow.

Oklanderlig service i stimmig flygplatsmiljö. Vore väl på plats med en permanent lösning.

Mikkel Marschall at Copenhagen Cooking, Kastrup lufthavn, Köpenhamn

Mat: 8/10

Service: 3/5

Prisvärt: 4/5

Miljö: 2/5

Totalt: 17/25

Detta inlägg publicerades i Danskt, Köpenhamn och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Köpenhamn: Copenhagen Cooking, Kastrup flygplats

  1. Pingback: Anonym

Lämna en kommentar